mandag den 18. april 2011

Fastelavnsboller - det er ikke for sent endnu...



Opskrift:

1 dl. Mælk
3 spsk. Sukker
1 æg
85 g. Smør
35 g. Gær
250 - 300 g. Hvedemel

Creme:
2 æggeblommer
3 spsk. Sukker
2 top tsk. Hvedemel
Vanilje
2 - 2½ dl. Fløde

Mælken lunes og ægget og smøret røres i. Gæren røres ud i massen. Mælken må ikke være for varm. Sukker og mel blandes i og æltes til dejen er blank. Rulles ud til en stor plade og deles i ni firkanter (ca. 10 x 10 cm.)
Creme: Æggeblommer piskes med sukker. Fløden røres i skiftevis med melet. Alt piskes godt, varmes igennem uden at koge og smages til med vaniljesukker. Cremen kommes ovenpå firkanterne, og de foldes sammen ind over cremen.
Bollerne kommes på en bradepande med bagepapir. Hæver lunt og tildækket i ca. 25 min. Pensles med æg og bages ved 225 grader i ca. 10 min.
Der kommes glasur på bollerne før servering.