onsdag den 27. april 2011

Mmm... Hverdagens nybagte rugboller og eftermiddagshygge



Disse lækre boller er med inspiration fra Meyers mørke rugbrød
Opskrift:

Dag 1:

Rugsurdej:

6 dl. koldt vand
15 g. gær
800 g. rugmel

Oplæs gæren i vandet og bland rugmel i. Dæk dejen med et klæde eller låg og lad det stå ved stuetemperatur i 48 timer.

Dag 2:

1 ltr. koldt vand
500 g. knækkede rugkerner
250 g. solsikkekerner
250 g. hørfrø

Bland vand og kerner og lad iblødsætningen stå med låg i 24 timer.

Dag 3:

30 g. Havsalt
20 g. Maltsirup
Evt. 2-3 gulerødder
Evt. rugmel, hvis dejen er for våd.

Bland surdejen med kernerne og tilsæt derefter salt, maltsirup og evt. gulerødder. Rør det hele godt sammen. Hvis dejen er for våd tilsæt da lidt ekstra rugmel. Dejen skal være meget tung at røre rundt. Fordelen dejen som boller på bageplader med bagepapir. Benyt en spiseske dyppet i vand, for dejen ikke hænger for godt ved skeen. Bag bollerne i oven ved 180 grader i ca. 45 min. Hold øje med dem. De må gerne være lidt bløde.