mandag den 6. juni 2011

Tur til København

Kristi Himmelfartsferien blev for mit vedkommende brugt i København, hvor jeg lejlighedsvis fik besøgt en masse veninder. Den har stået på shopping, fødselsdag, grillhygge, bytur, sightseing og god mad.

Onsdag
Aftenen stod på grill og hygge på terrassen og endte i bytur og lækre drinks.

Nye havemøbler skulle indvies

Nye kartofler stegt på grillen med olie og timian. Vendes i en salat med feta, tomat, asparges og forårsløg
Salat med tomat og mozzarella og oliedressing
Kylling på dåse. Kylling er gnedet med olie, revet citronskal og salt og peber og er kommet på en halvfyldt øldåse og placeret midt på grillen. Steger i 55 min.
Den lidt "specielle" dessert bestod af friske jordbær med vaniljeyoghurt
Derefter blev den forholdsvis nye natklub The Jane besøgt

Drink med passion. Den smagte VIRKELIG godt!
MEGET stærk cosmopolitan
Torsdag


Efter en lille bytur stod den på hjemmelavet brunch og fødselsdagshygge i Kongens Have.

Brunch
Scrambled eggs med stegt parmaskinke
Amerikanske pandekager med grahamsspeltmel
Blåbær, jordbær og vandmelon
Friskbagt brød med ost, honning og marmelade
Kaffe og juice







Amerikanske pandekager
1 dl. hvedemel
2 dl. groft mel (Jeg brugte grahamsspeltmel)
2 æg
2 1/2 dl. kærnemælk
1 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. havsalt
Smør til stegning


Bland de "tørre" ingredienser i en skål (mel, sukker, salt og bagepulver). Pisk æggeblommer (gem æggehviderne) og kom skiftevis melblandingen og mælken i massen. Æggehviderne piskes stive i en anden skål og vendes forsigtig i dejen, således at dejen bliver dejlig luftig. Bag de små pandekager i smør på en stegepande.
Torsdag eftermiddag stod på fødselsdag i Kongens Have. Til fødselsdagen blev serveret Øl, vin, frugt og muffins. Jeg var så heldig at få lov at hjælpe med at bage muffins. Det blev til både blåbærmuffins og chokolademuffins - dog har jeg kun billeder og opskrift på sidstnævnte. 100 stk. blev der bagt og de blev ganske vellykket, så opskriften vil jeg lige dele.

Chokolademuffins. Opskriften er fundet her.







Amerikanske chokolademuffins 


240 g. hvedemel
150 g. sukker
4 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 knsp. salt
50 g. kakao
1 æg
3 dl. sødmælk
1 dl. olie
Mørk chokolade (et stk. pr. muffin)

Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao godt sammen. Pisk æg, mælk og olie godt. Rør æggemassen i melblandingen til dejen er ensartet. Fordel dejen i forme og læg et (stort) stykke chokolade på højkant i dejen og tryk den lidt ned i kagen. Bages i midten af ovnen i 20-25 min. ved 200 grader.

Fødselsdag, flag og høj sol i Kongens Have








Den sidste aften i København bød på restaurantbesøg på Tony's i Havnegade. Ganske fin mad og en rigtig god aften.
Forret: Ristet jomfruhummer, mayo og salat
Hovedret: Tony's spaghetti & meatballs, som restauranten er kendt for
Dessert: Penna Cotta med rabarber, mynte og karamel
Efter maden fik jeg en hurtig rundtur i København. Her fik jeg set Nyhavn, Amalienborg slot, kongeskibet Dannebrog, Det kongelige teater, Langelinie og selvfølgelig den lille havfrue.

Udsigt til Kongeskibet
Den lille havfrue