tirsdag den 9. august 2011

Blåbærkoldskål med nøddeknas

Jeg ville forsøge mig med at lave en frisk og farvestrålende koldskål og da blåbær var de eneste bær i fryseren blev det til en blåbærkoldskål



Opskrift (2-4 pers.)
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
2-3 spsk. sukker
1/2 ltr. tykmælk
1/2 ltr. kærnemælk
3 tsk. vaniljesukker
1 ps. frosne blåbær

Nøddeknas:
150 g. blandede hakkede nødder (valnødder, mandler, hasselnødder)
Sukker

Pisk vaniljesukker, æggeblommer og sukker sammen. Tilsæt halvdelen af tykmælken og pisk godt. Tilsæt resten af tykmælken og kærnemælken. Smag til med vaniljesukker. Kom blåbær i en blender sammen med noget af koldskålen. Blend godt. Kom til sidst resten i.

Opvarm en pande med sukker. Når sukkeret er smeltet tilføjes de hakkede nødder. Vend nødderne rundt i sukkeret. Hvis massen karameliseres for meget, kan den hakkes igen inden servering.





Karameliserede hasselnødder, mandler og valnødder