tirsdag den 7. august 2012

Pizza med laks og wasabicreme

For noget tid siden lavede jeg denne lækre pizza à la Valdemarsro. Opskriften kan også ses her.



Opskrift (2 stk.)

Pizzabund (kan også findes her):
3 dl. vand
2 dl. durummel
6 dl. hvedemel (cirka)
15 g. gær
2 spsk. olie
1 tsk. salt

Fyld:
300 g. laks
1 bæger flødeost
2 tsk. wasabi
2 store håndfulde ruccola
1 citron
Salt & peber

Gæren opløses i vandet. Salt og olie røres i. Tilsæt derefter durummel. Rør dejen godt sammen (gerne i en røremaskine). Tilsæt løbende hvedemel. Ælt dejen grundigt - i 10 minutter eller længere. Kom dejen i en skål med film over og lad den hæve i køleskabet i fem timer. Også gerne længere.
Efter hævning tages dejen ud af køleskabet og deles i to lige store portioner. Drys lidt mel på bordet og rul en pizza af hver portion. Kom dem på bageplader med bagepapir og stik små huller i dejen med en gaffel. Bag pizzabundene ved 275 grader i cirka 10 minutter. Brug eventuelt en bagesten (som jeg desværre ikke havde.) Lad bundene køle af.

Til fyldet røres flødeosten sammen med wasabi. Smag til om der skal bruges mere wasabi. Smag derefter til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Anret pizzaerne med wasabicreme, laks og ruccola. Server med citron.