Så flot er den, når den har sat sig. Kagen kan med fordel laves dagen før |
Opskrift (8-10 pers.)
Brownie:
200 g. mørk chokolade (gerne 70%)
200 g. smør
250 g. flormelis
3 æg
100 g. hvedemel
Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle en smule. Pisk æg og sukker godt sammen. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet. Til sidst tilsættes den smeltede chokolade og blandingen røres godt sammen. Fordel dejen i en smurt springform og lad den stå til cheesecake-massen er klar.
Cheesecake:
400 g. flødeost
150 g. flormelis
1 vaniljestang
2 æg
Pisk flødeost, flormelis og kornene fra en vaniljestang forsigtigt sammen. Kom derefter æggene i et ad gangen, men pisk med et piskeris med håndkraft. Pas på ikke at piske for meget. Kom cheesecake-massen i springformen ovenpå brownie-dejen. Fordel den, så den ligger glat. Bag kagen ved 170 grader i 45-50 min. Cheecake-massen skal have sat sig og brownie-massen skal være bagt, men den må gerne være lidt våd. Lad kagen afkøle helt.
Hindbærskum:
200 g. optøede frosne hindbær
100 g. sukker
3 blade husblas
4 dl. piskefløde
Kog hindbær og sukker op i en gryde. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Knug den derefter for vand og rør den ud i den varme hindbærsauce. Lad hindbærsaucen afkøle.
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt hindbærsaucen. Fordel hindbærskummet over kagen og pynt den som du synes.
Stil gerne kagen på køl i et par timer inden servering.