mandag den 8. april 2013

Verdens bedste brød


Verdens bedste brød er virkelig verdens bedste brød :-) Opskriften er fundet her.

 
 
Verdens Bedste Brød (Start minimum 12 timer før du skal bruge det)
10 dl. hvedemel
5 dl. vand
2 tsk. salt
Gær på størrelse med en ært

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og kom til sidst melet i. Rør det sammen med en grydeske og rør kun til melet er vådt. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve i cirka 12 timer (enten på køkkenbordet eller i køleskabet). Når dejen har hævet er det lækkert og luftigt med store bobler. 
Rør dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen sammen nogle gange. Dejen skal endelig ikke æltes. Kom dejen over i en skål, som er smurt med olie - lad den hæve i yderligere 2 timer.
Kom en gryde med låg ind i ovnen og lad den varme op til 250 grader sammen med ovnen. Det tager minimum 30 minutter. Efter hævning skrabes dejen fri fra skålen og hældes forsigtigt ned i den brandvarme gryde. Låget kommes på og brødet bages i 30 minutter med låg. Tag derefter låget af og bag brødet i 15 minutter ved 230 grader uden låg.

NB: Et virkelig lækkert, nemt og billigt brød. Dog kræver det en smule planlægning, når man skal i gang minimum 12 timer inden man skal bruge det. Det SKAL prøves!