tirsdag den 2. maj 2017

Kartoffeltærte med squash, bacon & timian

   
Opskriften er fra Spis Bedre.

Kartoffeltærte med squash, bacon & timian

Tærtebund:
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • 125 g. koldt smør
  • 1 æg
Kartoffelfyld:
  • 3 bagekartofler
  • 200 g. bacon i tern
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 4 stilke frisk timian
  • Salt og friskkværnet peber
Æggemasse:
  • 6 æg
  • 250 g. hytteost
  • 100 g. revet ost
  • Salt og friskkværnet peber
Tærtebund:
Bland mel og salt i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter.
Når dejen har hvilet tages den ud og rulles ud på et meldrysset bord, så det passer med størrelsen på tærteformen. Skær overskydende dej væk med en kniv.

Fyld:
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i letsaltet vand i 5 minutter og hæld vandet fra kartoflerne.

Læg bacon på en kold pande og steg til den er gylden og sprød. Læg den derefter på fedtsugende papir.

Skær squash og rødløg i tern og vend det sammen med kartofler og bacon. Krydr med timian, salt og peber.

Rør æg, hytteost og ost sammen. Tilsæt salt og peber.

Kom fyldet på tærtebunden og hæld æggemassen over.

Bages ved 200 grader i 30-35 minutter til tærten er gylden og æggemassen har sat sig.

Lad tærte hvile 5-10 minutter inden den spises.